Rikus S

SOLGT !
 
Født: 22.03.2005
Reg: 208004200501140
 
Kåringsstatus: 1.pr. som føl i 2005
 
Far: Onne 376
Mor: Riduna af Stasevang
Morfar: Oege 267
 
Højde: 170 cm
 
Rikus er den mildeste og roligste hest i stalden. Han kan håndteres af alle selv mine børn på 5 og 9 år. Han har ingen unoder på fold, i boks eller på staldgangen. Står desuden bomstille ved smed, vask, opsadling mv. 
 
Rikus er avlet på Stutteri Stasevang og stod der de første ca. 10 år af hans liv. Jeg har haft ham siden december 2016. Han er først tilredet som 9-10 årig, og har kun været brugt til koncentreret dressur de sidste 2,5-3 år. Rikus har ikke høje benløft og går ikke til biddet af sig selv. Han kan dog sagtens gå skønt, men det kræver lidt tålmodighed i opvarmningen. 
 
Rikus går direkte i trailer og kan stå i denne 10-15 minutter uden problemer, inden man kører. Han har været ude at køre jævnligt de sidste 2 år, til stævner, på strand, i skov mv.
 
Rikus er trafiksikker også for tung trafik, men er mere fremadgående på tur med selvskab fra jord eller anden hest/rytter. 
 
Rikus har startet op til LC3, med bedste procent på ca. 65. Rikus er altid super sød at have med i byen og går lige ind på opvarmingsbaner.  

Rikus sælges udelukkende på grund af mit ønske om at ride højere klasser, samt at han ikke trives med dressurtræning 5-6 gange ugentligt. Derfor er mit ønske også, at Rikus skal sælges om allround-, hygge- og skovtursbasse. 
 
Han er passet med smed (har i marts 2020 fået bagsko på), vaccinationer, ormekur, tandrasp, kiropraktik (skæv haleføring, dog uden betydning) og fys/osteopati. 
Rikus er forsikret i Agria med sygeforsikring samt liv. Sidstnævnte udløber dog i år. Forsikring kan overtages af ny ejer.