Emke Kashede

SOLGT!!

Født: 21/6-2009
Reg: 200905574

Kåringsstatus: V.B.
Har ikke været stillet som voksen.

F: Brandus 345 Sport Pref
M: Grada B. - Ster
MF: Olrik 383 Sport

Højde: 163 cm

Emke er den smukkeste frieser hoppe af den lette type på 163 cm i stang.
Hun har et fantastisk sind - hun elsker opmærksomhed og udfører villigt alt, hvad man beder hende om, og kunne hun vælge, ville hun ligge i din lomme, når du er i nærheden, fordi hun er så glad for kontakt. Hun er en hest til dig, der kender til frieserens fysik og særlige træningsbehov, der ved hvor du vil hen, som rider roligt med sæde, ben (dog er hun typen, der skal drives frem) og bløde hænder på tøjlen og som forstår værdien af positiv træning og indlæring. Emke har et kæmpe potentiale, og vi ønsker at hun får et godt og blivende hjem, hvor hendes skønhed og fantastiske sind rigtig kan komme til sin ret.


Emke kan gå alle tre gangarter på tur og på bane, øgninger i skridt og trav, forpartsvendinger og er påbegyndt sidebevægelser. Hun mangler stadig rutine og balance i galoppen, men rykker dag for dag. Emke er tilredet med rebgrime efter horsemanship principper og kan gå lige fint på tur og bane i rebgrime, bidløst hovedtøj og med bid. Hun er også trænet i køreliner, men vi har ikke forsøgt at spænde hende for.
Hun står stille for opstigning, og i terræn kan man stige op på hende fra bænke, sten og træstammer uden problemer. Hun er højt stillet og er derfor trænet til at tage hovedet ned og selv tage bidet, når hun skal have hovedtøj på.
Hun er nem på stald, sød i håndtering og er vant til maskiner, biler, tog, hunde, katte og børn og har ingen unoder. Emke fortrækker dog at være sammen med andre heste, men kan sagtens rides alene. 


Emke har tidligere gået som følhoppe og fået to fine føl, og blev tilredet af to erfarne ryttere hos os i april 2020. Siden da har hun været redet kontinuerligt i ridehus, på udendørsbane og på tur alene eller sammen med vores rideskolehold. Hun er let på tøjlen og følsom for ben og sæde.
Hun er opmærksom på tur, men laver ikke ballade og løber aldrig væk fra flokken, når hun er på tur i gruppe, men holder sig i stedet pænt på sin plads i rækken. Emke er et rigtigt badedyr – om sommeren bader hun med rytter på og svømmer gerne ud på det dybe. Er det for lavt til at svømme sparker hun kaskader af vand på sig selv og sin rytter i stedet (for hvem vil ikke gerne have et fælles brusebad). Emke er stambogsført i KFPS, hun er efter KFPS STER og SPORT kårede forældre og kan selv stilles til kåring.


Hun går fint på fold med både hopper og vallakker, og på folden er hun midterst i hierarkiet og aldrig provokerende eller aggressiv.
 
Emke er forsikret og er selvfølgelig passet med smed, vaccinationer, ormekur mm.
Hun går med forsko og står bomstille for smeden.
Hun har tidligere gået i løsdrift hele året, men har hos os stået på boks med dagsfold i den mørke tid og været på døgnfold om sommeren med fri adgang til strå eller græs hele døgnet.